Tandenknarsen

Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd. Het is een probleem dat veel schade kan aanrichten aan het gebit, simpelweg omdat de tanden en kiezen regelmatig veel te hard tegen elkaar aan schuren. Zo kan tandenknarsen niet alleen voor pijnklachten zorgen, maar kan dit probleem ook cosmetische gevolgen hebben. Knars jij met je tanden en wil je hier zo snel mogelijk mee stoppen? Dan kun je hier een botox behandeling voor ondergaan.

Een botox behandeling tegen tandenknarsen

Veel mensen denken dat botox enkel gebruikt wordt om rimpels in het gezicht te laten verdwijnen, maar dit is niet het geval. Zo kun je ook een botox behandeling ondergaan om tandenknarsen te stoppen en de pijnlijke en cosmetische gevolgen van het knarsen van de tanden te behandelen.

Bij een botox behandeling tegen tandenknarsen wordt er botox geïnjecteerd. Na injectie met botox in de kaakspier wordt deze spier minder krachtig waardoor het tandenknarsen grotendeels zal verdwijnen.

Het resultaat van de behandeling

Na de eerste behandeling zal het enkele weken duren voor de klachten van het tandenknarsen echt verminderen. Wel merk je al vrij snel verschil na de eerste behandeling: je knarst niet meer met je tanden en hebt hierdoor minder last van je gebit en minder slijtage van de tanden en kiezen. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer 3 tot 5 maanden aan. Na deze periode kun je een nieuwe behandeling ondergaan.

Vragen? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de botox behandeling tegen het knarsen van de tanden? Neem dan contact met ons op. Knars jij met je tanden en wil je hier iets aan doen? Maak dan een afspraak voor een botox behandeling tegen tandenknarsen en bescherm jezelf tegen pijnklachten en slijtage van de tanden en kiezen.

Vrijblijvend consult

Reserveer vrijblijvend een consult. We helpen je graag verder met een advies op maat.

Consult reserveren