Pseudofolliculitis

Pseudofolliculitis wordt ook wel PseudofolliculitisBarbae genoemd en betreft een huidaandoening die gekenmerkt wordt door chronische ontstekingen rond de haarzakjes als gevolg van ingegroeide haren. Het is niet alleen storend door het ontstaan van ontsierende bultjes op de huid, maar ook door het pijnlijke, brandende en jeukende gevoel van de bultjes. Hoewel de aandoening bij alle rassen voorkomt. Hebben voornamelijk mannen van Afrikaanse, Spaanse, Portugese en Latijns-Amerikaanse afkomst te maken met de huidaandoening. Binnen deze bevolkingsgroepen komt de huidaandoening bij 40 tot 83 procent van de mannen voor.

Pseudofolliculitis ontstaat voornamelijk bij mensen met een donker huidtype en gekruld haar. Niet alleen het haar, maar ook het haarzakjes is bij deze mensen gekruld. Daar komt nog bij dat het dwarsprofiel van het haar bij deze mensen niet rond is, maar meer een ovale vorm heeft. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de haren gemakkelijker ingroeien, waarbij er na het scheren of epileren een scherpe punt ontstaat die het haarzakje perforeert. Een ontsteking van de huid met een eventuele bijkomende bacteriële infectie is het vervelende gevolg.

De behandeling voor Pseudofolliculitis

De Pseudofolliculitis behandeling van Laser & Zo bestaat uit advies om de huidaandoening in de toekomst te verminderen en een laserbehandeling om het lichaam te ontharen. Door het lichaam te ontharen, hoeft het haar niet meer geschoren of geëpileerd te worden en kunnen er geen nieuwe ingegroeide haren ontstaan. De laser die gebruikt wordt om dit probleem te verminderen, is de Soprano ICE laser. Dit is een geavanceerde laser met de nieuwste lasertechnieken die de huid pijnloos kan behandelen en het probleem van Pseudofolliculitis zonder pijn op kan lossen. En omdat de Soprano ICE laser uitvoerig getest is door experts en altijd goed uit de wetenschappelijke tests komt, weet je zeker dat je met een volledig veilige laser behandeld wordt bij Laser & Zo. De Pseudofolliculitis behandeling van Laser & Zo is vrijwel pijnloos. Tijdens de behandeling met de Soprano ICE laser kun je het gevoel krijgen alsof er kleine elastiekjes tegen de huid geschoten worden, maar verder brengt de behandeling geen pijnlijke gevoelens met zich mee.

Prijzen - Pseudofolliculitis Behandeling
BehandelingPrijs
vanaf€ 58,00

Meer weten over deze behandeling?

Neem gerust contact met ons op. Ons team staat je graag te woord. Wij zijn van ma. t/m za. geopend vanaf 09:00 tot 21:00. Op mailtjes reageren we vrijwel altijd binnen 1 werkdag.