Pseudofolliculitis

Pseudofolliculitis wordt ook wel Pseudofolliculitis Barbae genoemd en betreft een huidaandoening die gekenmerkt wordt door chronische ontstekingen rond de haarzakjes als gevolg van ingegroeide haren. Het is niet alleen storend door het ontstaan van ontsierende bultjes op de huid, maar ook door het pijnlijke, brandende en jeukende gevoel van de bultjes. Hoewel de aandoening bij alle rassen voorkomt hebben voornamelijk mannen van Afrikaanse, Spaanse, Portugese en Latijns-Amerikaanse afkomst te maken met de huidaandoening. Binnen deze bevolkingsgroepen komt de huidaandoening bij 40 tot 83 procent van de mannen voor.

Pseudofolliculitis ontstaat voornamelijk bij mensen met een donker huidtype en gekruld haar. Niet alleen het haar, maar ook het haarzakjes is bij deze mensen gekruld. 

Daar komt nog bij dat het dwarsprofiel van het haar bij deze mensen niet rond is, maar meer een ovale vorm heeft. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de haren gemakkelijker ingroeien, waarbij er na het scheren of epileren een scherpe punt ontstaat die het haarzakje perforeert. Een ontsteking van de huid met een eventuele bijkomende bacteriële infectie is het vervelende gevolg.

De behandeling voor Pseudofolliculitis

De Pseudofolliculitis behandeling van Laser & Zo bestaat uit advies om de huidaandoening te verminderen en een laserbehandeling om (meestal) het gelaat te ontharen. Door laserontharing zullen er minder haren gaan ingroeien waardoor er minder ontstekingen zullen ontstaan. 

De laser die gebruikt wordt om dit probleem te verminderen, is de Soprano ICE laser. Dit is een geavanceerde ontharingslaser. Tijdens de behandeling met de Soprano ICE laser kun je het gevoel krijgen alsof er kleine elastiekjes tegen de huid geschoten worden, en verdoving van de huid is daarom niet nodig. 

Tijdens de intake in onze kliniek wordt uitvoerig ingegaan op deze behandeling en is er tijd om de eventuele vragen te beantwoorden.

Prijzen - Pseudofolliculitis Behandeling
BehandelingPrijs
vanaf€ 58,00

Meer weten over deze behandeling?

Neem gerust contact met ons op. Op mailtjes reageren we vrijwel altijd binnen 1 werkdag.