Kinputjes

Niet alleen rond de ogen en rond de mond, maar ook rond de kin kunnen er onregelmatigheden in de huid ontstaan. Denk hierbij aan lijntjes, maar ook aan rimpeltjes en putjes in de kin. Heb jij te maken met onregelmatigheden in de huid rond de kin, zoals rimpels en putjes? Laat deze onregelmatigheden dan behandelen met botox.

Het ontstaan van kinputjes

Kinputjes ontstaan door het aantrekken van spiertjes in de kin. Deze spiertjes heb je altijd al in de kin gehad en span je al jaren op dezelfde manier aan, maar in het verouderingsproces worden de spiertjes in de kin korter. Dit betekent dat het spiertje van binnenuit aan de huid van de kin trekt, waardoor er putjes en kleine lijntjes ontstaan. Omdat je de spieren niet bewust aanspant, kun je hier zonder professionele behandeling eigenlijk niets aan veranderen.

Het behandelen van kinputjes met botox

De beste manier om putjes en lijntjes in de kin te laten verdwijnen, is door een botox behandeling te ondergaan. Botox zorgt ervoor dat de spiertjes onder de huid van de kin ontspannen. Omdat de spieren ontspannen, wordt er niet meer van binnenuit aan de huid van de kin getrokken. Hierdoor verdwijnen putjes en lijntjes, wordt de huid gladder.

Het is belangrijk om te weten dat een botox behandeling je geen onnatuurlijke uitstraling geeft. Botox zorgt er enkel voor dat de spieren onder de huid wat meer ontspannen, zodat je huid vanzelf gladder / strakker wordt.

Kinputjes behandelen met botox en fillers

Soms zijn de kinputjes of de lijntjes in de kin wat dieper in de huid gesleten. In dit geval kan een botox behandeling aangevuld worden met een behandeling met fillers, die ervoor zorgen dat de huid wat meer volume krijgt. De spieren van de kin ontspannen en de huid van de kin wordt een beetje opgevuld met extra volume, zodat ook de diepere putjes en lijntjes verdwijnen.

Heb je vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij al je vragen kunnen beantwoorden.

Vrijblijvend consult

Reserveer vrijblijvend een consult. We helpen je graag verder met een advies op maat.

Consult reserveren